Wiza chińska

Pytacie o chińskie wizy – czy trzeba razem z wnioskiem składać rezerwacje noclegów ze wszystkich miejsc na trasie wycieczki po Chinach.

Proszę sprawdzajcie dokładnie maila jakiego wpisujecie w formularzu kontaktowym, bo później zdarza mi się, iż nie mam możliwości odpisać, ze względu na błędnie podany adres.

Ja zazwyczaj składam wniosek wizowy z biletem na przelot, oraz rezerwacje noclegu w pierwszym mieście w którym się zatrzymuję. I to wystarcza. Raz zdarzyło mi się składać wniosek tylko z samą rezerwacją przelotu i też nie było żadnych problemów.

Zwykła standardowa turystyczna wiza jest raczej przyznawana bez większych problemów, nawet na nieco więcej niż te standardowe 30 dni, o których wspominają na stronie ambasady.

Mam nadzieję, iż te kilka uwag będzie przydatne :)


Może Ci się również spodoba

3 komentarze

  1. moniaika napisał(a):

    Jest jeszcze kilka innych sposobów obejścia formalności z rezerwacjami. I polecam każdemu wyrobienie wizy Chińskiej w ambasadzie w Ułan Bator w Mongolii;) Dla Polaków jest bezpłatna, w dodatku 3 miesięczna podwójna. Można dwa razy wjechać i wyjechać. Ważna pół roku;)

  2. Radek napisał(a):

    Czyli w Polsce wystarczy tylko bilet do Chin i rezerwacja hotelu w mieście docelowym na na przykład 2 dni naprzód?

    Czy ta informacja z wizą w Mongolii jest jeszcze aktualna prawdziwa? Z tego co patrzyłem to raczej polacy klasyfikują się do rubryczki OTHERS = 60$ za podwójną wizę turystyczną…
    http://mn.china-embassy.org/eng/lsfw/

  3. Kontrola w Chinach napisał(a):

    Na szczęście kontrola w Chinach jeszcze funkcjonuje i wiz Chińczykom tak chętnie nie dają

Proszę, zostaw swój komentarz: